Iets over mezelf


Mijn naam is Joke Casters en ik heb met veel voldoening de 4 jarige opleiding gezondheidstherapeut gevolgd aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg in Leuven.  Daarnaast studeerde ik Gezinswetenschappen aan de HUBrussel gevolgd door seksuologie aan de UCLL in Diepenbeek. Verder ben ik docent aan de EANG in Leuven en Maastricht.

Ik ben geboren in 1980 en Bona Fide bestaat sinds 2008.


Wie zijn we? Waarom reageren we elk anders en hoe kunnen we onze problemen aanpakken? Wat doen we met de aanhoudende stress? Hoe kunnen we verlies een plaats geven? En wat met die vreselijke hartpijn, het niet gehoord of gewaardeerd worden? Hoe vergeven we onszelf, en anderen? Deze complexiteit van de mens boeit me enorm.

Mijn drang om iets positief te willen doen is me genetisch meegegeven. Zowel mijn papa als mama hebben tijdens hun leven er alles aan gedaan om anderen vooruit te helpen. Mede uit dankbaarheid en respect voor hen probeer ik dat verder te zetten. Ik hoop dat ze trots zijn!


We vechten allemaal onze strijd, met onze eigen issues en moeilijkheden, ook ik. Met de ervaring en kennis die ik in mijn eigen proces heb opgedaan wil ik zeker en vast andere mensen op hun pad helpen. Door deze ervaringen weet ik wat de therapieën voor u kunnen betekenen en vergis u niet, mensen kunnen wel degelijk veranderen. Door de hedendaagse maatschappij vergeten we weleens het allerbelangrijkste, namelijk onszelf. De eerste keuze die je moet maken is voor jezelf kiezen, je kan anderen niet helpen of gelukkig maken als je het zelf niet bent. Zo is ook de ander niet verantwoordelijk voor jouw geluk, dit zal je zelf moeten maken. Klinkt eenvoudig maar is het natuurlijk niet.


Deze reis die het leven heet is niet altijd gemakkelijk en voor diegenen die bij Bona Fide terechtkomen: ik wil jullie een stukje verder helpen op jullie weg, hetzij met de therapieën, hetzij door een heerlijke ontspanningsmassage. Dit laatste is namelijk ook voor geluk kiezen, even enkel tijd voor jezelf!!
Iets over Juul

Maak kennis met Juul, geboren in 2015, een absolute aanwinst voor Bona Fide en tevens mijn beste vriend.


Deze knapperd is een echte Chow Chow, dit wil zeggen koppig, éénkennig, lief en hondstrouw. Het enige wat hij elke dag wil is samen gaan werken met het baasje. Hij moet altijd wennen aan nieuwe mensen, zal even komen ruiken en daarna ergens rustig gaan liggen. Op zijn eigen manier geeft hij ook een vorm van therapie en dat met veel overtuiging.Natuurlijk zijn er mensen met angst voor honden en/of allergieën. Ik zal hier de eerste keer altijd naar vragen. Hij zal dan twee deuren verder geduldig wachten tot hij weer mag werken!Alleszins al een liefdevol pootje van Juul