Anamnese / gesprek


Alles begint bij een goed gesprek, wie ben je, en vooral, wie ben je echt? We weten dat stress een grote boosdoener is en de manuele therapieën gaan snel werken. Toch dienen we ook verder te kijken, waarom is het er? Kunnen we aan de expositie iets veranderen? Door middel van typologie komen we tot meer zelfinzicht. Je kan pas iets veranderen als je weet waar het vandaan komt.


Het hoeft natuurlijk niet allemaal zo serieus te zijn. Voor een ontspanningsmassage / doorbloedingsbehandeling van de nek kan je hier ook terecht, in dat geval zal ik waarschijnlijk veel babbelen want dat is nu eenmaal mijn natuur ;-) Absolute stilte tijdens een ontspanningsmoment kan natuurlijk ook!


Dermasegmentale reflexologie - DSR dieptemassage


Bij zowel DSR als PSR draait het vooral om doorbloeding. Ik wil even het belang hiervan benadrukken. Bloed brengt zuurstof en voedingsstoffen naar al onze weefsels, spieren en organen. Extra doorbloeding zal ook het afvoeren van afvalstoffen stimuleren. Er wordt letterlijk spanning weggenomen waardoor de psyche ook ontlast wordt.


De DSR is een krachtige dieptemassage die de doorbloeding verbetert, waardoor blokkades op spieren, weefsels, botten en organen worden opgeheven. De huid is opgebouwd uit segmenten die in verbinding staan met de organen. Door de huid met een speciale techniek te masseren, verbetert de doorbloeding waardoor pijnlijke blokkades worden opgeheven en de organen worden gestimuleerd.

DSR massage is dus niet alleen gericht op spierklachten maar beïnvloedt door zijn reflectorische werking ook de organen.

 

Er wordt met reeksen van 5 à 10 behandelingen gewerkt (30 minuten). Een acute klacht kan al na enkele behandelingen verdwijnen, terwijl chronische klachten meestal meerdere behandelingen nodig hebben.


Podosegmentale reflexologie - PSR voetreflex massage


De PSR  is een specifieke behandeling aan de voet met massagestokjes. De PSR is niet vergelijkbaar met andere voetreflex massages. Men vertrekt vanuit een geheel andere benadering. Zoals de huid is opgebouwd uit verschillende segmenten reflecteren deze segmenten ook aan de voeten.


Een overbelast of ziek orgaan zal zich aan de voet als een pijnlijk gebied manifesteren. Tijdens de massage wordt de doorbloeding verhoogd, impulsen worden naar de hersenen doorgegeven en reflexgebieden gestimuleerd. De PSR is een diepgaande therapie met een gunstig en vooral langblijvend resultaat. Dit komt omdat het hele organisme gestimuleerd, en het energetisch evenwicht hersteld wordt.


Er wordt met reeksen van 5 à 10 behandelingen gewerkt (30 minuten). Een acute klacht kan al na enkele behandelingen verdwijnen, terwijl chronische klachten meestal meerdere behandelingen nodig hebben.Ontspanningsmassage/aroma


Bij een ontspannende aromamassage gebruik ik een kwalitatief hoogstaande basisolie waaraan 100% zuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling kan per persoon verschillen omdat ik het mengsel ga afstemmen op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een diepere werking dan een gewone massage omdat ze eveneens op de psyche doorwerkt. De aroma’s spelen een centrale rol. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en denkt weer helderder.


Voor de massage zal dus eerst gevraagd worden wat jij verwacht, rustgevend, stimulerend,... Naargelang uw vraag wordt dan een gepaste olie gekozen. Je kan hier kiezen voor een half uur (achterkant lichaam) of een massage van een uur (volledige lichaam).


Etherische oliën

De invloed van geuren op onze gemoedstoestand is bekend. De gevolgen van stress, zenuwen, neerslachtigheid, energiegebrek kunnen we door de massage in combinatie met de etherische oliën verbeteren. Alles wat we ruiken wordt doorgestuurd naar het limbisch systeem in de hersenen, de zetel van de emoties.

De oliën worden opgenomen in ons bloed, hetzij door inademing hetzij door onze huid. Dit beïnvloedt ons lichaam en gaat ons immuniteitssysteem stimuleren. Bepaalde geuren zullen ons ontspannen, andere zullen ons dan weer stimuleren.